Padme Naberrie schrieb:
Auf den neuesten Tüten der braunen m&ms steht drauf: "Auch bekannt als bonitos" und auf den gelben "Auch bekannt als treets"
Mitte der 80er lancierte man in vielen europäischen Ländern "M&M's"® anstelle der bisher vertriebenen Treets®/Bonitos®. In der Schweiz war dies 1985 der Fall.
Ist also schon was laenger her...wahrscheinlich um alte Erinnerungen zu wecken.
m&m Seite schrieb:
Wer hätte gedacht, dass die Idee für "M&M's"® Choco während des spanischen Bürgerkriegs entstand? Man erzählt sich, dass Forrest Mars Sr. auf einer Spanienreise Soldaten antraf, welche Schokolade in eine harte zuckrige Schale gossen, um sie vor dem Schmelzen zu bewahren. Von dieser Idee inspiriert, entwickelte Mr. Mars zuhause das Rezept für M&M's Choco.
Jetzt weiss ich auch woher der Name Mars kommt...
Bei m&m USA kann man sich die m&ms sogar individuell bedrucken lassen...
siehe
hier
Fuer alle englischsprachigen hier die
Loesung:
The M on the M&Ms
(Taken from "The Emperors of Chocolate: Inside the Secret World of Hershey and Mars" available through our bookstore, by Joël Glenn Brenner)
Did you ever wonder how they get that tiny little M on the M&M? No candy manufacturer had ever attempted to mark such a delicate product in this way, but Mars engineers developed a highly precise method to give the candies their unique look and ensure they could not be counterfeited.
Picture thousands of newly candy-coated chocolates spilling onto a conveyer equipped with tiny indentations, each the perfect cradle for a single M&M. As the conveyor shakes, the rainbow of naked candy shells settles in for a ride toward the printing press.
The printer's top roller is covered with the raised typeface of tiny M's, which are coated with edible white dye. But this roller doesn't print the M on the candy; it would crush the fragile shell. Instead it transfers the print of the M onto a second roller with a smooth surface. That roller passes over the centers of the speeding candies below and transfers still-wet imprint onto the shells with just the right amount of force- not so much it crushes the candy, but enough that the M comes off, legs intact.
At the M&M/Mars factory in Hackettstown, New Jersey, it all happens at the rate of 2000,000 M&M's a minute, or 100 million M&M's every eight hours. And 99 times out of 100, this remarkable proprietary equipment hits its target perfectly.